DETALJNO IZNEO SVOJU ODBRANU: Evo šta je na saslušanju rekao vozač autobusa koji je povredio Deu Đurđević

U Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu danas je u svojstvu osumnjičenog saslušan B. J. vozač koji je upravljao autobusom koji je naleteo na voditeljku Pinka Deu Đurđević i teško je povredio, 7. februara.

Printscreen/Kolaž

B. J. je je detaljno izneo svoju odbranu povodom krivičnog dela “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, prenose mediji.

Ova saobraćajna nezgoda se dogodila dana 7. februara oko 6 časova kod beogradske bolnice „Dr Dragiša Mišović“.

B.J. je za nesreću okrivio klizav kolivoz, na koji se izlila voda koja je zaledila i sprečila autobus da se zaustavi na vreme, iako je počeo da koči na vreme. 

On smatra da je autobus koji je vozio bio uredan i da je kočioni sistem bio ispravan. Dodao je da su i putnici prilikom izlaska iz autobusa na tom mestu takođe klizali.

Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo, napominjući da se više puta raspitivao za stanje povređene voditeljke koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede.

Tužilaštvo planira da u nastavku postupka ispita svedoke, odnosno sve učesnike saobraćajne nezgode, kao i Đurđevićevu kada bude bila u mogućnosti. Takođe će naložiti da se obavi saobraćajno-tehničko veštačenje na okolnosti prostorno-vremenske analize i utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nezgode.