DETE POVREĐENO U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI: Kolindin autobus udario automobil i produžio bez zaustavljanja

Iz Izbornog štaba predsednice Hrvatske poručuju da će njen izaslanik posetiti sutra oštećenu vozačicu.

Beta

RTL-u je i zvanično potvrđeno da je autobus predsedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović juče kasno poslepodne učestvovao u manjoj snaobraćajoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U 18.50 sati vozač autobusa u kojem se nalazila predsednica zakačio je vozilo koje se nalazilo na putu i posle toga nastavilo put Lobora gde je predsednica imala predizborni skup.

Oštećena vozačica Silvija Soldo kazala je u razgovoru za RTL da se nesreća dogodila na “nezgodnom i dosta uskom putu”.

“Slupan mi je celi levi deo automobila”

– Na putu nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno stati. Sin i ja smo bili u autu i primetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao skrenuti malo desno u ulegnuće gde je porodična kuća – ispričala je.

– Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je celi levi deo automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gde mi je dete sedelo. On je malo udario kolenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod hirurga – kazala je.

– Najviše me začudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi šta se dogodilo. To mi je neverovatno – kazala je Soldo i dodala da je ni kasnije niko nije kontaktirao iz Ureda predsednice.

Nazvala je policiju koja je potom napravila uviđaj. Na pitanje koliko dugo je nakon nesreće bila na tom mestu, odgovorila je oko dva sata.

– To je trajalo oko dva sata dok se napravio uviđaj. Drugi deo policajaca je išao u Lobor gde je bio autobus – rekla nam je Soldo i dodala da ona nije mogla biti kriva za nezgodu jer je njen automobil bio “skroz desno” na putu.

“Poslala sam dopis Uredu predsednice i zapitala kakvu poruku time šaljemo deci”

– Pitam se: da je neko stradao, kako bi nam se moglo pomoći – kazala je i dodala da je sreća da niko nije teže ozlijeđen.

– Gorak ukus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako nelepo. Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time deci? Da budu nehajni i nemarni. Da sam zgazila psa, stala bih i pomogla – rekla je Soldo.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se kolona u pratnji nikad ne zaustavlja ako je reč o manjoj saobraćajnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć. Policajci su na mestu događaja zajedno sa oštećenom čekala ekipu za uviđaj koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gde se nalazio autobus kojim se koristi predsednica u izbornoj kampanji.

Iz Štaba predsednice poručuju da će njen izaslanik posetiti sutra oštećenu vozačicu Silviju Soldo.​

“Izborni štab izražava najiskrenije žaljenje”

Portparol kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, Zoltan Kabok, kazao je za RTL da Izborni štab izražava žaljenje zbog nesreće.

– Izborni štab Kolinde Grabar-Kitarović najiskrenije izražava žaljenje zbog manje nesreće koja se dogodila. Hvala Bogu, reč je samo o manjoj saobraćajnoj nesreći sa manjom materijalnom štetom. Ja sam, takođe, bio u tom autobusu zajedno sa kandidatkinjom. Ništa se nije čulo ni osetilo – rekao je Kabok.

– Što se tiče procedure, ljudi iz obezbeđenja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i da se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja – kazao je Kabok.