DEVETI DAN POTRAGE ZA MONIKOM: Policija na terenu 24 sata, u potragu se uključili i mnogi drugi

Potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola nastavljena je jutros, devetog dana od kada je devojčicu na putu do škole, kako se sumnja, oteo Ninoslav Jovanović iz Malče.

Privatna arhiva

Potraga se, prema izvorima bliskih istrazi, odvija na više lokacija na području između Knjaževca i Svrljiga, jer je policija našla više tragova koji ukazuju da otmičar stalno menja poziciju i dwvojčicu skriva po šumama i napuštenim kućama.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je u petak da je u potrazi učestvovalo 520 pripadnika MUP-a i stotinak lovaca i meštana Knjaževca i knjaževačkih sela.

U potrazi svakodneno učestvuju i meštani Suvog Dola i Brzog Broda, gde Monika pohađa osnovnu školu “Dr Zoran Đinđić”.

Majka nestale devojčice Aleksandra Karimanović zamolila je putem društvenih mreža da se obezbede autobusi, jer se porodici javio veliki broj humanih ljudi koji žele da krenu u potragu, ali ne mogu jer nemaju prevoz.

Poslanik iz Svrljiga Milija Miletić najavio je putem društvenih mreža da će meštani Svrljiga, pre svega lovci, izviđači i planinari, danas organizovano krenuti u potragu za devojčicom.

U svrljiškom selu Miljkovcu takođe su pronađeni tragovi boravka otmičara i male Monike, a nekoliko meštana potvrdilo je da ih je videlo.

Jedan od meštana je rekao da se Jovanović raspitivao za put do knjaževačkog sela Orešca, gde su devojčica i otmičar poslednji put i viđeni.