DEVETORO MRTVIH: Trinaestogodišnjak izazvao stravičnu NESREĆU

Trienaestogodišnji dečak vozio je kamionet koji je udario u kombi u zapadnom Teksasu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je poginulo devet osoba.

Policija
Sxc.hu

Riki Simens (13) i njegov otac Hajnrih Simens (38) poginuli su zajedno sa još šestoro koledž sportista i njihovim trenerom. Studenti su bili deo golf tima Univerziteta Jugozapad.

Prema izveštajima, glavni trener Tajler Džejms i član tima Lejsi Stoun poginuli su u nesreći.

Ostali poginuli studenti su Maurisio Sančez, Trevis Garsija, Džekson Zin, Karisa Rejns i Tijago Sousa.

Dejton Prajs i Hejden Anderhil nalaze se u kritičnom stanju. Prema rečima zvaničnika, utvrđeno je da je dečak (13) vozio Ford F-150 u trenutku nesreće.

U Teksasu, osoba mora da ima 14 godina da bi počela da se obučava za vožnju i 15 da bi dobila privremenu dozvolu za vožnju sa instruktorom ili odraslom osobom koja ima vozačku.

– Prednja leva guma kamiona, koja je bila rezervna, eksplodirala je pre udara – rekao je potpredsednik Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja Brus Landsberg.

Iako je bilo nejasno kojom brzinom su dva vozila putovala, ovo je očigledno bio sudar pri velikoj brzini – rekao je Landsberg.

Užasni udar dogodio se na autoputu 115 u Midlendu u Teksasu, nešto posle 20 časova po lokalnom vremenu u utorak.

Univerzitet Jugozapad, hrišćanski koledž sa sedištem u Novom Meksiku, potvrdio je da su među žrtvama bili članovi muških i ženskih golf timova univerziteta.

Timovi su se vraćali sa golf turnira u zapadnom Teksasu.

Predsednik Univerziteta Kvint Turman potvrdio je da je ubijen i glavni trener Tajler Džejms.

Još uvek saznajemo detalje o nesreći, ali smo duboko tužni zbog gubitka naših učenika i njihovog trenera – izjavio je. Džejms je navodno ušao u svoju prvu sezonu kao glavni trener.

Lejsinu smrt je potvrdila njena majka na društvenim mrežama.

Dvojica jedinih preživelih učenika prevezeni su avionom u kritičnom stanju.

Guverner Teksasa, Greg Abot, objavio je u sredu saopštenje u znak počasti žrtvama.

– Tugujemo za voljenima osobama čiji su životi užasno oduzeti, prerano u ovoj smrtonosnoj nesreći sinoć u blizini Endruza – rekao je Abot.

Istraga o nesreći je i dalje u toku.

Hajnrih je bio otac petoro dece i bio je deo menonitske crkve zajedno sa svojom porodicom. Ožalošćena supruga i majka, Agata Simens, objavila je na Fejsbuku počast svom sinu i mužu.

Članovi porodice i prijatelji koji su poznavali šestoricu sportista poginulih u nesreći pamtili su ih kao sjajnu decu, dok odavanja počasti i dalje pristižu.