DEVOJČICE IZ ZAJEČARA PROŠLE KROZ PAKAO: Vršnjaci ih ucenili golim fotografijama i primoravali na seks

Dečaci su pretili devojčicama da će njihove golišave fotografije, koje su jednom od njih poslale preko Fejsbuka, objaviti na internetu ukoliko s njima ne budu imale odnose.

depresija
pixabay

Policija u Zaječaru uhapsila je trojicu maloletnika, učenika jedne osnovne škole u tom gradu, koji su dve devojčice od 13 i 15 godina primoravali na seksualne odnose, ucenjujuću ih njihovim golišavim fotografijama.

Kako Kurir saznaje, trojica osnovaca su više od mesec dana ucenjivala svoje vršnjakinje, a raskrinkani su nakon što su roditelji jedne od njih u telefonu pronašli preteće poruke.

Krivične prijave

– Protiv trojice dečaka od 14, 15 i 16 godina, koji pohađaju osnovnu školu u Zaječaru, podnete su krivične prijave zbog silovanja primoravanjem, kao i zbog posedovanja pornografskog materijala i iskorišćavanja maloletnica u te svrhe.

Sva trojica su i dalje na slobodi, a tužilaštvo, u koje je trebalo da budu dovedeni kasno po podne na saslušanje, tražilo je da im se odredi pritvor do 30 dana – kaže izvor blizak istrazi, a prenosi “Kurir”.

On kaže da je sve počelo kada su devojčice putem društvenih mreža poslale svoje golišave fotografije dečaku starom 16 godina. On je te slike pokazao drugoj dvojici dečaka, a potom su zajedno skovali plan da ucenjuju drugarice.

– Pretili su da će na Fejsbuku objaviti njihove obnažene fotografije, da će im se cela škola smejati, da će ih roditelji izbaciti iz kuće, da će svi videti kako su njih dve “prave prostitutke”. Nažalost, devojčice su se uplašile bruke i, umesto da sve ispričaju roditeljima, policiji ili nekom u školi, obe su podlegle uceni. Tada je za obe nastupio pakao – navodi izvor.

Promene u ponašanju

Prema pisanju medija, starija devojčica je sa najstarijim dečkom, koji je sve i organizovao, imala seksualni odnos, dok je preostalu dvojicu bila prisiljena da oralno zadovolji. Njena mlađa drugarica je, navodno, imala samo oralni seks sa najstarijim dečkom.

Slučaj verovatno nikada ne bi bio otkriven da roditelji jedne devojčice nisu proverili njen mobilni telefon.

– Primetili su da se povukla u sebe, da ne izlazi iz sobe. Odlučili su da joj krišom pregledaju telefon, gde su potom našli ucenjivačke poruke. Pritisli su ćerku i ona im je, plačući, sve ispričala. Roditelji su odmah obavestili policiju, koja je uhapsila maloletnike i podnela krivične prijave – objašnjava izvor blizak istrazi.