“DEVOJČICE SE NUDE, A OSTATAK EKIPE BIRA”: Fejsbuk grupe koje propagiraju INCEST i PEDOFILIJU NA BALKANU!

Fejsbuk
Beta

Na "Fejsbuku" već neko vreme, potpuno javno i bez ikakve cenzure, postoje najmanje dve grupe namenjene korisnicima sa teritorije bivše Jugoslavije, a koje otvoreno promovišu i pozivaju na incest, pedofiliju. Jedna ima nešto više od 1800 članova, druga oko dve stotine, a pristup im je - ma šta vam god pričali o sigurnosti na internetu i službama koje nadziru sadržaj - zastrašujuće jednostavan.

 

Najkonkretnije moguće rečeno – na dva klika od bilo kojeg deteta koje se koristi tom društvenom mrežom, nalazi se sadržaj od kojeg se odrasloj osobi okreće želudac.

 
Novinarka Indexa je, s lažnim profilom bez imalo problema i doslovno jednim klikom, stekla članstvo u grupi i provela nekoliko dana u komunikaciji s članovima. Nije bilo nikakvog nepoverenja, nikakvih provera, ničega. A slikovni materijal i tekstualni sadržaj koji usledi iste sekunde po primanju u članstvo, a potom i poruke kojima se članovi međusobno jedni drugima obraćaju – nastrani su i šokantni!

“Najviše volim mlađe od 13”, “Tko je od vas j**** svoju majku?”, “Prepričajte svoja iskustva s incestom”, “Najslađe je između brata i sestre”, “Tražimo još jedan par za incest”, samo su neke od objava na koje onda članovi oduševljeno i bez imalo zadrške diskutuju.

Znatan deo članova grupe ima stvaran profil, što se u nekoliko sati pretraživanja po internetu vrlo jednostavno može utvrditi. No, prilično je zabrinjavajuć i još jedan trend – u takvim grupama po svoju dozu pažnje dolaze devojčice iz cele regije. Premda je po fotografijama apsolutno nemoguće utvrditi njihovu dob, po porukama i komentarima koje ostavljaju, prilično je jasno da se radi o – deci. One tu objavljuju razgolićene fotografije, traže sponzore.

S obzirom na to da članstvo u grupi članovi koriste i kako bi se međusobno povezali, što se – nakon njihovog upoznavanja – kasnije odvija u privatnim porukama i u stvarnom životu, možda je bolje i ne zamišljati.

Devojčice se nude kao u izlogu, a ostatak ekipe bira…

Kako piše “Index” administratori grupa se menjaju, ali tokom tih nekoliko dana koje je novinarka provela u grupi izmenilo se njih troje-četvoro. Reč je o devojci od dvadesetak godina iz Beograda, nešto starijoj devojci srpskog porekla koja živi u inostranstvu, Bošnjaku koji živi u Švedskoj i devojci koja živi u okolimi Siska.