“DIGNITE SVOJ GLAS”: Večeras će se u OVIM gradovima održati PRVI PROTESTI “Jedan od pet miliona”

Građanski protest "#1od5miliona" biće održan danas u Boru, najavljeno je u Fejsbuk grupi Protesti Bor, koja je u međuvremenu ugašena.

Beta

Kako je najavljeno, okupljanje je predviđeno za 18 časova na platou ispred Doma kulture, nakon čega će krenuti protestna šetnja glavnim gradskim ulicama Moše Pijade, Kralja Petra i Zelenim bulevarom, od Doma kulture do Tržnog centra “Kocka” i nazad.

“Pozivamo sve Borane koji žele poštene izbore, pravnu državu, slobodne medije i institucije u službi naroda da 18. januara dignu svoj glas”, bilo je navedeno u pozivu.

Organizator je naveo da je protest “isključivo građanskog karaktera, sa političkim zahtevima“, pa su dobrodošle zastave Srbije, grada Bora, kao i protestne parole bez stranačkih obeležja.

Novinari su o protestu saznali putem društvenih mreža, ne zna se ko je organizator, nisu postavljeni konkretni zahtevi, kao što je to u slučaju organizatora u Zaječaru, gde će večeras u 18 sati biti održan protest na Trgu Nikole Pašića pod istim nazivom.

“Prvi i osnovni zahtev građanskog protesta u Zaječaru je da svi koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas i time napravili dug grada od preko dve milijarde dinara, momentalno podnesu ostavke i prestanu da se bave politikom”, navedeno je u pozivu Zaječarcima.

Zahteva se, takođe, da svi koji se predstavljaju opozicijom ovom režimu, napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkotuju njihov rad sve do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva.

Protest u Boru je podržao gradski odbor Savez za Srbiju.