ĐILAS DEMANTOVAO DRŽAVNI VRH SRBIJE: Evo šta policija kaže o istrazi protiv lidera opozicije

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je, neposredno nakon izlaska iz grade Uprave gradske policije, da su ga tamo vrlo korektno primila dva pomoćnika u Upravi kriminalističke policije i rekli mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša jer su svi angažovani na dočeku francuskog predsednika Emanuela Makrona. 

BETA

Đilas je novinarima rekao danas da je kampanja vlasti protiv njega prešla sve granice i da je zato podneo tužbu protiv Srbije.

U njoj je, kako je naveo, izneo da “laži koje protiv njega iznose predsednik države Aleksandr Vučić, premijerka Ana Brnabić i drugi funkcioneri” ugrožavaju njegovu bezbednost.

On je rekao da je tražio da se izrekne privremena mera kojom bi se zabranilo da nastave da iznose laži protiv njega.

– U Poljskoj je to bilo omogućeno. Takva mera je izrečena tamošnjem premijeru – rekao je on.

Đilas je rekao da ne postoji nikakva istraga o kojoj je pričao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović jer se radi o politici i ocenio da je centar te kampanje Aleksandar Vučić. 

On je naveo da je upravljačka prava u svojoj kompaniji preneo još 2004. godine i da je siguran da oni koji su je vodili nisu počinili nikakvo krivično delo.

Đilas je novinarima pokazao izjašnjenje sadašnjeg direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića koje je Bujošević 18. februara deo odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala.

U njemu je Bujošević trebalo da odgovori na pitanje da li RTS pretrpeo štetu u ugovorima sa firmom Dajrekt medija u finansiranju prenosa Lige šampiona i serija Moj rođak sa sela i Nepobedivo srce, koji su važili 2009, 2011, 2012. i 2013. godine.

– U odgovoru Bujošević navodi da je tražio od Marketinga RTS-a i od ostalih službi da se izjasne o tim pitanjima i da oni smatraju da RTS nije pretrpeo štetu u pomenutim ugovorima – rekao je on.

Đilas je naveo da više neće odgovarati na te optužbe jer je to, posle svega, potpuno besmisleno.