ĐILAS: “Najava ulaganja 100 miliona evra u stadione dokaz da je vlast IZGUBILA DODIR SA REALNOŠĆU!”

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas ocenio je danas da izjava direktora vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića da će država "uložiti preko 100 miliona evra" za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih fudbalskih stadiona u Srbiji, predstavlja "najnoviji dokaz potpunog gubitka dodira sa realnošću sadašnje vlasti".

BETA

Navodeći da “nema novca za lekare, medicinske sestre, nastavnike, kvalifikovane radnike, za decu za besplatne obroke u školama i udžbenike, ali da ima za fudbalske stadione”, Djilas je ocenio da je “neophodna što brža promena vlasti i sistema”, jer će kako je rekao, “posledice ovakvih štetočinskih odluka snositi generacije i generacije gradjana Srbije”.

“Dok gradjani čekaju godinama na preglede i operacije u zdravstvenim ustanovama, dok roditelji spavaju ispred škola da bi upisali decu jer nema dovoljno mesta, dok država smanjuje plate i penzije jer nema dovoljno para u budžetu, iz tog istog budžeta se izdvaja izmedju 100 i 150 miliona evra za izgradnju novih stadiona!?”, naveo je Djilas a prenela Stranka slobode i pravde.

Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da će do 2021. godine, u Srbiji biti izgradjeno šest novih fudbalskih stadiona dok će tri biti potpuno rekonstruisana.

On je najavio da će novi stadioni biti izgradjeni u Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju dok će u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani.

Prema njegovim rečima, procena je da će cena izgradnje šest novih stadiona iznositi oko 1.500 evra po jednom mestu.