DIREKTOR “DAJREKT MEDIJE” NA SLOBODI: “Tužilac odbio zahtev za pritvor i ukinuo rešenje o zadržavanju”

Direktor Dajrekt medija Jovan Stojanović koji je danas priveden, pušten je iz pritvora, potvrdio je za Televiziju N1 njegov advokat Zdenko Tomanović.

printscreen/youtube.com/N1

Prema rečima Tomanovića, na današnjem saslušanju tužilac je, ne samo odbio zahtev da pritvara uhapšene, već je vrlo brzo ukinuo rešenje o zadržavanju sadašnjeg direktora Dajrekt medija, tako da će se on, ukoliko postupak bude nastavljen braniti sa slobode. 

Kada je reč o potrazi za Jadrankom Drinić, bivšom direktorkom te firme, Tomanović kaže da je to je suprotno Ustavu i zakonu jer se ne može se raspisivati poternica protiv građanina koji je uredno obavestio svoju državu o novom mestu stanovanja.

– Moraće prvo preko nadležnog ministartva pravde zemlje u kojoj se ona nalazi da joj uruče poziv, pa tek ako se ne odazove, onda se može raspravljati o eventualnom raspisivanju potrage, a do tada će ona odlučiti da li će se odazvati – izjavio je advokat.

On tvrdi da Drinićeva nema razlog da se ne odazove, osim aktuelne kako kaže, političke kampanje koja prikriva najvažniju činjenicu – da nema štete u poslovanju između Dajrekt medije i RTS. 

Tomanović je ocenio da je današnje hapšenje direktora Dajrekt medija Jovana Stojanovića i podnošenje krivične prijave protiv Jadranke Drinić i to na 150 stranica, neuspešan pokušaj da se tužilaštvo gurne u politički marketing protiv Dragana Đilasa.

Tomanović tvrdi da sve do početka kamapanje izvršne vlasti protiv nekadašnjeg direktora Dajrekt medije Đilasa, niko nikada, ni jedan organ uprave ni jedna vlada ni jedna stručna ustanova nije tvrdio da je postojao šteta u poslovanju između Dajrekt medija i RTS-a.