“DIREKTOR SE PRAVIO DA NE ZNA”: Ministar najavio ŽESTOKE KAZNE zbog ekskurzije u Španiji!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će zbog dešavanja sa đacima Devete beogradske gimnazije na ekskurziji u Španiji uslediti suspenzije, a možda i otkazi.

Mladen šarčević
Printscreen N1

– Za ovo idu suspenzije, čak i mogućnost gubljenja radnog odnosa – rekao je Šarčević za Radio televiziju Srbije i dodao da će biti smenjeni direktor i pomoćnik direktora Devete beogradske gimnazije.

Šarčević je kazao da su odmah nakon što su obavešteni o dešavanjaima sa đacima na ekskurziji u Španiji pozvali ljude iz škole, ali da su jedino stupili u kontak sa pomoćnicom direktora, a da ovih dana nema čak ni nje, zbog čega nisu mogli da utvrde činjenično stanje.

– Samo ono što smo iz medija mogli da znamo – da je profesorka vodila đake u Ljoret de Mar pored Barselone. Direktor se pravio da to ne zna, kažem pravio, jer se ispostavilo da je mnogo dece otputovalo iz Devete gimanzije – kazao je Šarčević.

Đaci iz Devete beogradske gimnazije sa profesorkom istorije otišli su na ekskurziju u Ljoret de Mar, ali su po dolasku u taj grad ostali bez hotelskog smeštaja, jer im je saopšteno da agencija “B2R”, preko koje su rezervisali aranžman, nije uplatila novac.

Zbog toga su skoro čitav dan proveli u holu hotela, posle čega su dobili smeštaj u drugom hotelu.