DIRNULE GA VUČIĆEVE REČI, PA MU POSLAO PISMO: Pročitajte šta je predsednik Kine poručio svom kolegi iz Srbije

Kineski predsednik je Vučiću poželeo "dobrodošlicu na Letnji Davos ovog septembra u Kini", kao i "veliki uspeh u radu i dobro zdravlje".

dnevno.rs/kolaž

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Kine Sija Đinpinga koji mu je zahvalio na rođendanskim čestitkama i izrazio želju za unapređenje kinesko-srpskog prijateljstva, saopšteno je danas iz Vučičevog kabineta.

Kineski predsednik u pismu je naveo da je “dirnut” Vučićevim “iskrenim i prijateljskim rečima, kao i entuzijazmom za razvoj kinesko-srpskih odnosa” i dodao da se “sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije produbljuje iz dana u dan”.

Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa Kine i Srbije i želim da održavam blisku komunikaciju sa Vama u cilju unaprđenja kinesko-srpskog prijateljstva na još viši nivo, a samim tim većeg napretka i blagostanja naših dveju zemalja i naša dva naroda – navodi se u pismu.

Kineski predsednik je Vučiću poželeo “dobrodošlicu na Letnji Davos ovog septembra u Kini”, kao i “veliki uspeh u radu i dobro zdravlje”, dodaje se u saopštenju.