DIRNUO GDE SE NE SME: Zbog ove izjave, Predraga Kona mrze mnogi

Znamo da nema opuštanja i da moramo da poštujemo epidemiološke mere i u narednom periodu kako nam se sve ne bi vratilo kao bumerang.

printscreen/youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Dr Predrag Kon je preko noći za neke postao “neprijatelj broj 1”, pošto je u želji da se konačno izborimo sa korona virusom, te da ne dozvolimo još jedan udar, savetima i preporukama dirnuo tamo gde “nije smeo”.

– Tiho zadovoljstvo trenutnom epidemiološkom slikom postoji, ali daleko od toga da smo u povoljnoj situaciji – rekao je početkom nedelje epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Tu je sve jasno, znamo da nema opuštanja i da moramo da poštujemo epidemiološke mere i u narednom periodu kako nam se sve ne bi vratilo kao bumerang.

Ipak, ono što je “zapalilo” pojedine građane, posebno ljubitelje sporta koji su u Srbiji mnogobrojni, jeste izjava dr Kona da publiku na utakmicama treba zauvek zabraniti i da ono što se desilo, ne sme da se ponovi.

Ne smeju se mere popuštati kao prvi put. To naročito važi za sport i svetske utakmice. Ako nema garancije da će se poštovati mere, po mom mišljenju, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama – rekao je Kon.

Ova izjava pokrenula je gomilu komentara, “jer je za naš narod“, kako je napisala u komentaru i jedna gospođa, “prosto nezamislivo da više nikada ne mogu da odu na sportske događaje“.