DIVNE VESTI IZ BOLNICA: Ovo se nije dogodilo skoro OD POČETKA EPIDEMIJE

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 58 osoba od 7.976 testiranih, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba.

Pixabay.com

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će, posle dužeg vremena, broj obolelih od kovida 19 koji su na bolničkom lečenju pasti ispod 400 pacijenata, ali upozorava da se izbegavaju gužve u zatvorenom prostoru, kako se virusu ne bi dala šansa da se ponovo širi.

Iako je situacija sa koronavirusom u Srbiji trenutno pod kontrolom, Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu i dalje je u “crvenoj zoni”. Imaju 70 pacijenata, 20 je u teškom stanju.

Učenik četvrtog razreda Prve kragujevačke gimnazije pozitivan je na koronavirus. Predrag Delić iz Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu kaže da je prisustvo virusa kod tog đaka potvrđeno u sredu. On je u izolaciji, kao i članovi njegove porodice. U školi su, kaže, prema propisanoj proceduri, preduzete pojačane higijenske mere.

U Jablaničkom okrugu, na osnovu analiza pristiglih iz laboratorija u Nišu u poslednja 24 sata, evidentirane su tri osobe pozitivne na koronavirus – dve iz Vlasotinca i jedna sa teritorije Leskovca.

Na KiM je u poslednja 24 sata potvrđeno novih 69 slučajeva kovida 19, a sedam osoba je preminulo, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.loading...