DNEVNI IZVEŠTAJ: Cifre na kakve smo navikli i jedno VELIKO UPOZORENJE

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.622 osobe od testiranih 9.091. Od posledica zaraze premilo je 15 ljudi. Na respirator je priključeno 135 obolelih.

Pixabay.com/Kolaž

Još 1.622 osobe u Srbiji zaražene su koronavorusom, a u poslednja 24 sata testiran je 9.091 uzorak. Preminulo je još 15 osoba, a na respiratorima je 135 pacijenata. 

Raste broj pacijenata u kovid bolnicama, upozoravaju nadležni i poručuju da je rizik od zaražavanja pojačan u vreme praznika.

Ovaj vikend i dva praznična dana za mnoge su mini-odmor koji provode u turističkim centrima, a epidemiolozi upozoravaju da ukoliko se ne budu poštovale sve mere predostrožnosti posle svega možemo imati novo povećanje broja inficiranih koranavirusom.

Kapaciteti u najvećim zimskim turističkim centrima su popunjeni, tako je i na Zlatiboru gde boravi oko 30.000 gostiju. Da bi se poštovale mere, najavljeno je da će narednih dana biti pojačane kontrole i nadzor komunalne, sanitarne i turističke inspekcije.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže za RTS da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere.