DNEVNI IZVEŠTAJ: Manje novozaraženih od korone, ali raste broj preminulih

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 35.974 osoba, od kojih je pozitivno 17.674 dok je, nažalost, 40 osoba preminulo.

Pixabay.com/Kolaž

Na respiratorima je 142 pacijenata

Podsetimo, juče je u Srbiji na korona virus testirano 37.811, osoba, od kojih je bilo pozitivno 19.063 dok je, nažalost, 37 osoba preminulo. Na respiratorima je bilo 138 pacijenata.

Skoro sve kovid bolnice u Beogradu su popunjene. Mesta ima samo u kovid bolnici u Batajnici, a direktorka te zdravstvene ustanove prof. Tatjana Adžić Vukičević očekuje da će za vikend i oni biti popunjeni ukoliko se nastavi ovakav trend zaražavanja.

Adžić Vukičević je za Euronews Srbija rekla da je situacija u kovid bolnici u Batajnici “dramatična i teška”, da se ponavlja najgori scenario iz septembra- oktoba i marta- aprila prošle godine.

“Mi se polako popunjavamo. Prema dinamici prijema očekujem da od subote više nećemo imati slobodnih mesta. Trenutno u Batajnici ima 670 pacijenata, ima mesta još za 160 bolesnika”, navela je ona.

Ističe da ima mnogo teških bolesnika, koji se leče u četiri jedinice intenzivnog lečenja, sa kliničkom slikom koju daje delta varijanta virusa korona.