DNEVNI IZVEŠTAJ: Novih 10 žrtava korone, evo gde je i dalje KRITIČNA SITUACIJA

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno još 409 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je još 10 osoba, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Pixabay.com/Kolaž

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da za tri naredna dana u kovid bolnicama u Beogradu ima dovoljno mesta i dodao da neće morati da preraspoređuju pacijente ili iz Beograda u unutrašnjost ili iz unutrašnjosti u Beograd.

Kako kaže, na red dolazi i smena lekara i medicinskog osoblja koje je radilo u prethodnih 15 dana, koji će sada ići na pauzu, a zameniće ih druge kolege.

Smanjivanje broja zaraženih direktno zavisi od discipline građana, rekao je epidemiolog Predrag Kon za RTS. Dodaje da u Beogradu postoji jasno zaravnjenje, čak i početak snižavanja brojeva i da je očekivano da se to nastavi.

Pošto je pred nama vikend, Kon je upozorio da je važno sprovoditi mere da se ne bismo potpuno vratili u nestabilnu situaciju.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je za RTS da se na teritoriji AP Vojvodine svakodnevno registruje faktični jednak broj obolelih i da je dostignut gornji limit od 150 do 180 na dnevnom nivou.

Kaže da su problemi bili svuda gde su bile proslave i okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Prema najnovijim podacima, epidemiološka situacija u Kraljevu je i dalje nepovoljna, rekao je za RTS epidemiolog Radovan Čekanac. Preminula su još dva pacijenta, tako da je ukupan broj preminulih u Kraljevu od početka epidemije 24.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vanredna situacija proglašena je danas u Trgovištu i Blacu.loading...