DNEVNI IZVEŠTAJ: Prepolovili smo novozaražene. a evo koliko ima preminulih od KORONE

Najnoviji korona presek u Srbiji

Pixabay.com/Kolaž

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.707 osoba, njih 4.995 je pozitivno, dok je nažalost 56 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 331 pacijenta, najviše do sada od početka epidemije.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da nije došlo do poboljšanja situacije i dodao da će, ako se nešto ne promeni, morati da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mera.

Branislav Tiodorović je rekao da su postojeće mere sasvim dobre ako bi ih se svi pridržavali i ako bi bile adekvatno kontrolisane.

Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.

To se nije desilo, možda postoji stagnacija i nije optimistička procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji – istakao je epidemiolog.

Napominjući da nam “ne treba lažni populizam” Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost – istakao je epidemiolog.