Dobijamo potpuno NOVU ULICU: Evo kako će Kneza Miloša izgledati u budućnosti (FOTO)

Ulica Kneza mIloša
Youtube/screenshot

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će sledeće godine početi rekonstrukcija ulice Kneza Miloša, nakon čega će ta saobraćajnica biti proširena, a dobiće i podzemni parking sa 480 mesta.

 

Kako se navodi u saopštenju, Vesić je na televiziji Studio B naglasio da je to jedna od većih rekonstrukcija koja će biti urađena “na drugačiji način” i da će nakon toga protok saobraćaja tom ulicom biti brži.

To će biti potpuno nova ulica. Ispod čitave ulice biće parking u jednom nivou, dobićemo 480 parking mesta, umesto dosadašnjih oko 250 – rekao je Vesić i dodao da je taj način “spuštanja parkinga ispod ulice” model iz Madrida i Barselone.

 

Foto: Beoinfo

Vesić je istakao da će deo parking mesta biti ostavljen za stanare koji tu žive, dok će ostala parking mesta biti po komercijalnim cenama.

Od sada će svako želeti da se vozi GSP-om: Zbog OVE ODLUKE Beograđani će biti oduševljeni

Duž čitave ulice dobiće se po tri saobraćajne trake sa obe strane, sa zelenilom između. Dobićemo ulicu koja će biti po svim svetskim standardima – rekao je Vesć.

 

Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, Trg Slavija biće uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, neće biti ni autobuskih stajališta niti će automobili moći da stanu.

SA REKONSTRUKCIJOM I OGROMNE PROMENE: Slavija više neće biti grob Dimitrija Tucovića

– Pešački prelazi biće udaljeni od trga što će omogućiti da, kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju, nemaju razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja. Rekonstrukcija počinje odmah posle beogradskog maratona u maju i trajaće 155 dana – naglasio je gradski menadžer.

 

Foto: Beoinfo

Dodao je da će nakon 20 godina ponovo biti organizovana manifestacija Dečje proleće i Pesnički matine na Cvetnom trgu.