DOBILI INFORMACIJE OD STRANE SLUŽBE?! “Ivanovića je ubila petočlana grupa, ovo su NJIHOVA IMENA i planovi”

Specijalno tužilaštvo Kosova je donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović
Beta

To je učinjeno nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije. Specijalni tužilac Sile Hodža izjavio je da će se izveštaj i slike koje su dobijene biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića, prenosi RTK.

“Mi ćemo raditi sa istražiocima i ove slike i imena će biti deo predmeta”, kazao je Hodža.

On je potom za Insajder demantovao navode medija da je Specijalno tužilaštvo donelo odluku o proširenju istrage, na osnovu izveštaja jedne strane službe.

Pet osoba su deo izveštaja jedne strane obaveštajne agencije koji govori o ubistvu Olivera Ivanovića, a portal arbresh.info je objavio i njihove fotografije.

U izveštaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od “pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe”.

Policija Kosova u saradnji sa pravosudnim organima preduzima sve potrebne istražne radnje. U izveštaju strane obaveštajne agencije se ističe da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.

“Ekipa je bila smeštena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva (Ivanovića). Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom rendž roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG -788-GN”, navodi se u izveštaju.

Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, kaže se u izveštaju.

Nakon ubistva Ivanovića 16. januara 2018. godine grupa se, prema izveštaju podelila u dve grupe. Prva je poletela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma. Njihova destinacija u naredna dva meseca je bio Tajland.

U grupi koja je poletela iz Beograda su bili Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag. Predrag ili Peđa je prema izveštaju lice koje je ubilo policajca u Srbiji, ali je na intervenciju BIA oslobođeno zatvora. Peđa se razveo od supruge Irene Dragojević. Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene. On je posle ubistva Ivanovića imao zdravstvenih problema i bio je smešten u bolnici.

Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, Policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markovića, koji su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića Policija Kosova je izdala poternicu i za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.