DOBRA VEST ZA PENZIONERE: Novčana pomoć stiže USKORO, povećanje penzija najavljeno za OVAJ DATUM!

Ljubav Penzioneri
Pixabay.com

Finansijska podrška namenjena najstarijim sugrađanima trebalo bi da stigne u narednih nekoliko dana, a premijerka Ana Brnabić kaže da od prvog januara svi penzioneri mogu računati na povećanje penzija od pet odsto.

  

Najava srpske premijerke dolazi posle razgovora sa predstavnicima MMF-a, a Brnabićeva navodi da će 90 odsto penzionera moći da računaju na veća primanja nego što je to bio slučaj 2014. godine.

– Od 1. januara, kao što smo i obećali, idemo na povišicu od pet dosto svim peznionerima, a onda ćemo u 2018. godini, jer pazimo da se učešće u BDP-a svede na tu granicu od 11 odsto, polako moći da ukidamo zakon o smanjenju penzija – rekla je danas premijerka Brnabić i dodala da povećanje neće ugroziti fiskalnu stabilnost:

– Ono što je važno kada sledeće godine imamo to učešće kao u svim finansijskim disciplinovanim, razvijenim zemljama od 11 odsto, onda se vraćamo na tu meru gde ćemo konačno moći da idemo na dva puta godišnje usklađivanje penzija, što neće ugroziti bilo kakvu fiskalnu stabilnost, jer imamo zdrave osnove za rast – izjavila je ona.

Premijerka kaže da joj je drago što je Vlada uspela da sve ono što je ušteđeno merama fiskalne discipline i konsolidacije počne da vraća penzionerima, navodeći da je to u prethodne dve godine bilo skromno.

– Bilo je onoliko koliko smo mogli 1,25 odsto, zatim 1,75 odsto, ali ovo je godina u kojoj se vidi da smo odgovorno postupali prema onome što smo uštedeli svi zajedno – istakla je Brnabićeva posle predstavljanja senior-kartice za penzionere.