Nova naplatna stanica "Beograd" smeštena kod Vrčina obradovala je mnoge vozače jer su znatno smanjene gužve na ulasku i izlasku iz prestonice, ali ne i stanovnike lokalnih naselja.

 

Dosad sam putarinu od Malog Požarevca do Vrčina, što predstavlja potez od nekih 13-14 kilometara, plaćao 60 dinara. Sada, kada je rampa pomerena sa Bubanj potoka do Vrčina, svaki put moram da izdvojim po 100 dinara – želi se Lazar M.

 
Poskupljenja putarine zvanično nije bilo, ali će žitelji ovih i okolnih naselja ipak nadalje izdvajati više novca. Kako su nam objasnili iz JP “Putevi Srbije”, nije došlo do porasta cene putarine, nego se radi o većoj pređenoj kilometraži.

U vreme funkcionisanja stare naplatne stanice kod Bubanj potoka, radila je bočna stanica Vrčin, te je putarina mogla da se obračunava do bilo koje druge stanice po ceni kilometra – kažu iz “Puteva Srbije”.

Bočna naplatna stanica Vrčin, na kojoj se putarina plaćala 60 dinara, pomeranjem naplatne rampe prestala je da radi.

Čeona naplatna stanica ne određuje mesto početka ili kraja naplate putarina, već referentna tačka. U slučaju petlje Lasta, koja je poslednja ili prva na ulazu i izlazu iz grada, rastojanje do Malog Požarevca iznosi 28 kilometara, što za cenu putarine od 3,64 dinara po kilometru ukupno iznosi 100 dinara – kažu iz “Puteva Srbije”.