DOBRE VESTI! Smanjen priliv novozaraženih, osim Beograda, trocifren broj još samo u OVOM GRADU

U Srbiji su prema poslednjem preseku potvrđena 2.384 nova slučaja koronavirusa na osnovu 13.706 testiranih uzoraka, a preminule su 34 osobe.

Pixabay.com/Kolaž

Od 2.384 novih slučajeva koronavirusa u Srbiji, u Beogradu je registrovano 540, a trocifren broj novoobolelih još jedino beleži Novi Sad, gde je registrovano 147 novih slučajeva ove infekcije. U ostalim gradovima u Srbiji registrovano je manje od 100 novozaraženih.

Nastavljena je imunizacija širom zemlje.

Predsednik Aleksandar Vučić apelovao je na građane da se vakcinišu, navodeći da je to preduslov da Srbija ide napred, da otvori ekonimiju i realizuje sve predviđene infrastrukturne projekte.

Vučić je za RTS rekao da trenutno rasolažemo sa 150.000 vakcina za prvu dozu i da je sačuvano koliko je potrebno za drugu dozu “sputnjika V” i “Fajzera”, a da u ponedeljak stiže još pola miliona kineskih vakcina.

“Treba da dođemo do tri miliona vakcinisanih da bi Srbija živela normalno“, istakao je Vučić.

Do sada je dato gotovo 3,2 miliona doza, a obe doze primilo je 1.292.800 građana. I narednih nekoliko dana na svim punktovima u zemlji biće moguće vakcinisati se bez zakazivanja cepivima “sputnjik V” i “Fajzer”.