DOBRO POSLUŠAJTE SAVET OVOG BEOGRAĐANINA: “Da sam znao ovo ranije, život bi mi bio lakši”

Beograd
Pixabay.com

Iskustvo je kao češalj koji nam priroda da samo kada izgubimo svu svoju kosu, kaže jedna stara i potpuno tačna izreka!

Na popularnoj Fejsbuk grupi “Beograđani” osvanula je mala ispovest gospodina koji je autoru stranice poverio vrlo važnu poruku, koju će razumeti svi koji vole da čitaju!

– Hm, to mora da je jedna mala knjižica, sada ne mogu da se setim kako se zove. U principu, postoji jedan deo u knjizi kada deda vaspitava svoga unuka i kaže mu “Kada budeš imao posao, i kada budeš imao svoju stalnu platu, trećinu plate zaboravi da imaš, drugu trećinu stavi u ušteđevinu, a treću trećinu koristi za trošenje”. Možda da sam na takav način trošio novce, možda danas kada sam ostao bez posla, ne bih morao da se snalazim i radim u građevini i moleraje – kaže ovaj gospodin.

Sasvim tačna izreka, ali za zemlje sa visokim standardom. Zamislite samo čoveka koji svoju platu od 300 evra deli na tri dela i troši samo trećinu! Iako je ovaj deo saveta neprimenljiv u srpskoj realnosti, postoji jedan skriveni dragulj u ovoj rečenici koji morate i možete da primenite – čitajte sad, i čitajte što više, pa ćete imati putokaze mnogo ranije, a ne kada je već sasvim prekasno!loading...