DOČEK SRPSKE NOVE GODINE: Organizovano na trgovima 20 GRADOVA, u Novom Sadu u zatvorenom (PROGRAM)

Turistička organizacija Srbije saopštila je da će se proslava dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, u narodu poznatija kao Srpska Nova godina, biti organizovan u 20 opština i gradova u Srbiji.

Beta

Organizovanom dočeku Srpske Nove godine, osim u velikim gradovima – Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, moći će da prisustvuju žitelji i posetioci Šida, Gračanice, Sombora, Velikog Gradišta, Kučeva, Ivanjice, Rume, Lebana, Arilja, Valjeva, Trstenika, Jagodine, Vranja i Vladičinog Hana.

Organizovanio doček imaju i poznata turistička odredišta – Vrnjačka Banja i Zlatibor.

Organizacija dočeka na gradskim trgovima uključuje koncerte poznatih izvodjača, kuvano vino, kuvanu rakiju, čaj i poslastice, kao i vatromet osim Novog Sada gde će proslava biti organizovana u zatvorenim prostorima (Sinagoga, Narodno pozorište, Kulturni centar), saopštila je Turistička organizacija Srbije.

DOČEK ISPRED SKUPŠTINE: Evo ko nastupa u Beogradu za Srpsku novu godinu

Novi Sad će u nedelju 13. januara organizovati raznovrsni program i koncerte u sklopu takozvanog “Dočeka 7527.” odnosno proslave Nove godine po julijanskom kalendaru, najavio je danas organizator te manifestacije Fondacija Novi Sad Evropska prestonica kulture.

Programi će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima širom Novog Sada, i to na više od 40 lokacija.

Među izvodjačima koji će nastupiti na “Dočeku 7527.” su Sanja Ilić i Balkanika, Roman Simović, Lena Kovačević, Partibrejkers, Ritam nereda, Atomsko sklonište, Garavi sokak, Zemlja gruva, Sana Garić, Bitipatibi i mnogi drugi.

Deo programa biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok će se za ostale programe kupovati karte na licu mesta.

Beta

Opština Ivanjica i Dom kulture organizovaće na centralnom gradskom trgu doček Nove godine po pravoslavnom kalendaru na trgu, u nedelju, 13. januara.

Od 18 do 20 časova kroz dečiji muzički program predstaviće se deca iz vrtića i učenici osnovnih škola u Ivanjici, najavili su danas organizatori. Nakon dečijeg programa, do ponoći će nastupati lokalni muzički bendovi i trubački orkestar iz Ivanjice.

Čačak će organizovati doček Nove godine na centralnom gradskom trgu. Na dočeku će nastupiti pevačica Milica Todorović čiji će koncert početi u 22.30 časova.