DOČEKALI SMO: Ovako izgleda i svira FONTANA NA SLAVIJI, a čak i VI možete biti njen DIRIGENT! (VIDEO)

Fontana na Slaviji
Printscreen

Fontana na Slaviji je impozantna – sa 800 kvadratnih metara vodene površine, 350 mlaznica, 370 reflektora unutra i 75 spolja i sa visinom mlaza od 16 metara

 

Vodoskoke Beograđani su već videli na testiranju nove fontane na Slaviji, ali ovog nedeljnog popodneva mogli su da čuju i njen repertoar, ali i da upravljaju mlaznicima.

Naime, ispred hotela već je postavljen punkt koji na osnovu pokreta osobe ispred povećava, smanjuje pritiska vode, tako da svako može biti “dirigent”. Kada je reč o muzičkom repertoaru, fontana ne kaska za aktuelnim i popularnim hitovima.

Tako se začula i pesma “Billy Jean”, “Beat it”, od Majkl Džeksona, ali i druge pesme, pa i benda “Simply red” koje glasnoćom ipak pobeđuju saobraćajnu buku.

Kako je već objasnio gradski menadžer, muzika će se puštati dva puta dnevno i to radnim danima od 9.00 do 11.00 i od 20.00 do 22 sata, a vikendom od 9.00 do 12.00 i od 18.00 do 22 sata.

Fontana će biti simbol grada i turistička atrakcija, jedan od objekata koji pravi razliku između velikih i malih gradova. Nedaleko od nje planirana je izgradnja parka sa Spomenikom Dimitriju Tucoviću, koji bi trebalo da bude završen do kraja oktobra i to je odgovor na pitanje kritičara odakle će ljudi moći da uživaju vizuelno i u zvucima fontane – naveo je Vesić gostujući na Studiju B.

Tu će se nalaziti i totem, koji će tokom vikenda dva sata biti otvoren za decu kako bi pokretom ruke mogla da menjaju visinu slapova.