DODELJENE “BAFTA” NAGRADE: Ovaj film je oduševio sve, pojavila se i princeza Kejt, ali nešto nije ISPOŠTOVALA (FOTO GALERIJA)

bafta nagrade
Beta

Juče su, po 71. put dodeljene nagrade BAFTA, koje dodeljuje Britanska filmska akademija.

 

Za najbolji film proglašeno je delo koje je nedavno ponelo i četiri “Zlatna globusa”. Osvetnička drama “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” je ovim priznanjem samo korak bliže do Oskara koji će se dodeljivati 4. marta. Ovaj film je nagrađen i u kategoriji za najbolji scenario.

Najvrednije priznanje u kategoriji “najbolja glavna glumica” otišlo je u ruke Frensis MekDormand koja je maestralno odigrala ulogu u nagrađenom filmu.

Među nagrađenim filmovima i umetnicima našli su se i filmovi koji će biti prikazivani u našim bioskopima.

Tumačeći lik Vinstona Čerčila u filmu “Najmračniji čas“, Geri Oldman je dobio ovu prestižnu nagradu za najboljeg glumca u glavnoj ulozi.

“Najmračniji čas” je istorijska drama čija radnja počinje uoči Drugog svetskog rata, kada Čerčil samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka.

Ovo filmsko ostvarenje nagrađeno je i za najbolju masku, šminku i frizuru.

 

Film koji će u distribuciji Taramount filma biti prikazan našoj publici samo u okviru ovogodišnjeg FESTA, “Fantomska nit” odneo je nagradu za najbolji kostim.

Radnja filma smeštena je u London pedesetih godina prošlog veka. Rejnolds Vudkok (Danijel Dej – Luis) je renomirani modni kreator, čije haljine obožavaju najstilizovanije dame tog vremena. On živi veoma neobičnim životom u kome uživa sav konfor. Ali mir na koji je navikao poremetiće mlada žena čelične volje, po imenu Alma, koja će ubrzo postati njegova muza i ljubavnica.

 

Najbolji animirani film po mišljenju Britanske akademije je “Koko“, koji se još uvek prikazuje u našim bioskopima, sinhronizovan na naš jezik. To je magična priča koja nam dolazi iz studija Dizni i na najlepši način, pun živih boja i zvukova, povezuje naš svet i svet naših predaka, govoreći o ljubavi i vezama članova porodice.

BAFTA nagrada za najboljeg mladog glumca dodeljena je Danijelu Kaluji za ulogu u psihološkom trileru “Beži”, koji se u našim bioskopima prikazivao u maju prošle godine.

Na dodeli prestižnih filmskih nagrada pojavili su se princeza Kejt i princ Vilijam, koja je postala tema mnogih medija zbog haljine koju je obukla. Iako se radi o raskošnoj trudničkoj toaleti kreatorke Džejni Pekam, ona je bila maslinasto zelene boje, a ne crna kao što je “nalagao” dres kod, kojim su žene iz filmske industrije još jednom želele da pokažu solidarnost sa koleginicama koje su preživele seksualno nasilje.

 

Ipak, Kejt je imala jake razloge zbog kojih nije smela da na takav način podrži ostale, a tiču se protokola ponašanja kraljevske porodice. Pre svega, pripadnici kraljevske porodice nose crnu odeću samo na sahranama, a protokol nalaže i da ne smeju politički da se izjašnjavaju.

U galeriji pogledajte slavne glumice, kao što su Anđelina Džoli, Margot Robi, Dženifer Lorens, Anet Bening, Ema Roberts, koje su ispoštovale dogovor i pojavile se u crnim toaletama.loading...