Događaj sa protesta “1 od 5 miliona” PODELIO INTERNET: Jedni kažu da “TAKO I TREBA”, drugi da su DIVLJACI (FOTO)

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu potpuno su večeras prekrili ulazna vrata na zgradi Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici trakama na kojima je logo te medijske kuće, ali na ružičastoj podlozi.

Beta

Vrata su takodje prekirivena trakama na kojima piše “Počelo je” i “Cenzurisano”, dok su članovi Pokreta ujedinjenih fantomki vrata simbolično isprskali “sredstvima protiv štetočina”, kako piše na bocama koje nose na ledjima.

Sa zvučnika je ponovo emitovan poziv generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Nenadu Lj. Stefanoviću da podnesu ostavke, jer su “javni servis pretvorili u partijski za svog gospodara Aleksandra Vučića”.

Demonstranti su prethodno na vrata zgrade lista Politika zalepili natpise “Cenzurisano” i “Jedan od pet miliona”, a nakon performansa ispred RTS-a protestna šetnja nastavljena je ulicom Kneza Miloša ka zgradi Vlade Srbije.

Takođe, učesnici protesta, zaustavili su se večeras ispred zgrade lista Politika gde su zalepili ulazna vrata i napisali “Cenzurisano”.