DOKLE ĆEMO SE SMRZAVATI: Evo kada počinju da greju

Radijator
Pixabay.com

Nadležni su posle jučerašnjeg dana u kome su se Beograđani smrzavali u svojim stanovima najavili da će danas početi tople probe, ali su se stanovnici prestonice i ovog jutra probudili uz ledene radijatore! U "Beogradskim elektranama" tvrde da toplije radijatore Beograđani mogu očekivati već poslepodne.

 

– Zbog trenutne meteorološke situacije, svi toplotni izvori “Beogradskih elektrana”, od danas, 6. oktobra, prešli su u režim toplih-funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, što znači da će potrošačima, pored provere funkcionalnosti sistema, biti isporučivana i toplotna energija. Prvi efekti ovih proba, kod većine potrošača, mogu se očekivati danas u poslepodnevnim časovima – poručuju iz “Beogradskih elektrana”.

Na Banovom brdu, Novom Beogradu, Zemunu, Voždovcu, Vidikovcu i jutros je bilo hladno, dok su mlaki radijatori, prema podacima naših čitalaca-reportera, bili samo u delu Bulevara kralja Aleksandra.

– Toplana “Dorćol” ne radi. Neće ni da se jave na telefon. Ili se jave i kažu da nemaju vremena, da nazovemo za pet-deset minuta – kaže sugrađanka sa Starog grada.

Slična situacija je i u ostalim delovima grada.

– U Kijevskoj ulici na Banovom brdu su sada, usred oktobra našli da menjaju cevi za grejanje. Šta su radili celo leto – napisao je Beograđanin iz ovog dela prestonice.

Podsetimo, po Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, koja je još na snazi, u prve dve nedelje oktobra stanovi Beograđana bi trebalo da se greju ako je prognozirana srednja dnevna temperatura ispod 12 stepeni. Pročitajte šta stoji u članu 43 ove odluke.