DOKTOR REŠIO DA VASPITA PACIJENTE: Na vratima ambulante osvanula URNEBESNA “PRAVILA PONAŠANJA” (FOTO)

Bolnica
Pixabay.com

Kada pomislite na posetu lekaru sigurno se prvo setite gužvi, višesatnog čekanja, neljubaznih medicinskih sestara i nervoznih lekara. Ipak, nikada ne zaboravite da ni doktorima nije lako!

 

Jedan doktor iz Bosne rešio je da “olakša dušu” i bar na ovaj način kaže šta misli o onima koji se nekorektno ponašaju prema njemu.

On je na vratima svoje ambulante okačio “10 ambulantnih zapovesti”, a evo kako one glase:

1. U ovoj ambulanti JA sam doktor, a VI ste pacijenti. Ako vam se to ne sviđa, nađite neku u kojoj je obrnuto.

2. Ambulanta nije prodavnica mešovite robe, jer da jeste, onda bi računar bio kasa, ja bih bio trgovac, a merač pritiska bi bio stalak za kondome.

3. Ako već ulazite preko reda uz komentar “treba mi samo ovo…”, onda to ne uključuje još i merenje pritiska, recepte za baku, osip koji traje već 6 meseci ali se sad baš ne vidi itd.

4. Ako kažete da ste došli da izmerite pritisak, onda ga izmerite, zašto gnjavite lekara?! (Pritisak treba da VAM se izmeri)

5. Čekaonica nije mesto za druženje, nego za čekanje, što se da zaključiti iz imena.

6. Sumamed nije preparat na bazi meda.

7. Ako vam je komšinica Mara preporučila tablete za reumu, neka vam odmah napiše i recept.

8. Ako nakon kucanja iz ordinacije čujete “Samo malo”, to ne znači da nastavite da kucate smanjenim intenzitetom, već da malo sačekate.

9. Ako ste stariji od 90 godina, a imate malih problema sa škljocanjem kolena, to je normalno. U stvari, nije normalno, jer je odavno trebalo da vam škljoca.

10. Kada posle radnog vremena ne zateknete nikoga u ambulanti, nemojte da se nervirate… Sačekajte. Doći će neko, sigurno.