DOKTORKA JOVANA, HEROJ BEOGRADA: “Suština i jeste da svako od nas da koliko može” (VIDEO)

Otkako je u Srbiji proglašeno vanredno stanje zbog epidemije virusa Covid-19, kod građana Srbije može jasno da se vidi jedinstvo, solidarnost i empatija. Zbog svih onih u našem društvu koji su pokazali visoki stepen brige za ostale sugrađane, Goran Vesić i Grad Beograd odlučio je da pokrene akciju „Heroji Beograda“, koja nagrađuje one koji su pokazali humanost u ovim teškim trenucima.

Promo Pink

Akciji se odmah pridružio i Željko Mitrović i TV Pink, a svakodnevno gledaoci imaju priliku da se upoznaju sa svim onim herojima koji su dobrobit svojih sugrađana stavili ispred svoje. Svi vi imate priliku da prijavite heroje iz vaše okoline na mejl [email protected] , a deset najboljih će na kraju dobiti statuu Pobednika i novčanu nagradu.

Kao i prethodnih nedelja, na TV Pink ste imalu priliku da vidite prilog o nominovanom za nagradu „Heroji Beograda“ – današnji heroj je doktorka Jovana Obrenović, zaposlena u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Mlada doktorka u službi građana je 365 dana u godini, 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, kao i njene kolege. Ni u ovim trenucima njihov posao se ne razlikuje mnogo, osim što na teren idu pod punom zaštitnom opremom.

– Suština i jeste da svako od nas da koliko može, odnosno da radi svoj posao – rekla je Jovana u razgovoru sa Gordanom Uzelac.

Kako kažu u Hitnoj pomoći, broj poziva je povećan, ali ekipe uspevaju da odgovore na sve pozive i dođu na adrese gde je pomoć potrebna.

– Recimo, ranije je bilo nekih 1.500 do 1.700 poziva u toku 24 časa, sada je ta cifra veća od 2.000 poziva. Zovu ljudi, pitaju šta da rade u slučaju da imaju povišenu temperaturu, kome da se jave, kakav je protokol, s obzirom na to da se iz dana u dan menja situacija: kome se javiti, gde se radi dijagnostika – objasnila je Jovana.

Ekipa koju je tv Pink snimala, dobila je poziv da pacijenta koji je pozitivan na virus Covid-19 transportuje iz jedne u drugu zdravstvenu ustanovu. Oni su se pripremili za odlazak na teren, obukli zaštitnu opermu i stavili maske, i krenuli.

View this post on Instagram

Mlada doktorka Jovana Obrenović iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, u službi građana je 365 dana u godini, 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, kao i njene kolege. Ni u ovim trenucima njihov posao se ne razlikuje mnogo, osim što na teren idu pod punom zaštitnom opremom. – Suština i jeste da svako od nas da koliko može, odnosno da radi svoj posao – rekla je Jovana u razgovoru sa @gordanauzelac . Straha među ekipom Hitne pomoći nema i kako kažu, daju sve od sebe kako bi pomogli svima kojima je pomoć neophodna. Zbog toga što se, kao i sve njene kolege medicinski radnici, nalazi u prvim redovima odbrane, doktorka Jovana je zasluženo nominovana za nagradu „Heroji Beograda“, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ovo je njena priča! #herojibeograda #heroji #gradbeograd #rtvpink #tvpink #pinktelevizija

A post shared by RTV PINK (@rtvpink) on

Straha među ekipom Hitne pomoći nema i kako kažu, daju sve od sebe kako bi pomogli svima kojima je pomoć neophodna.

Zbog toga što se, kao i sve njene kolege medicinski radnici, nalazi u prvim redovima odbrane, doktorka Jovana je zasluženo nominovana za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink.

Ukoliko i ti znaš nekog heroja iz svoje okoline, prijavi ga na mejl [email protected] .

MARKO ANTIĆ, HEROJ BEOGRADA: “Ne osećam se kao heroj, kolege i ja radimo samo svoj posao”loading...