DOKUMENT KOJI JE RAZBESNEO SRBIJU: Nećete verovati šta plaćamo MILION DINARA GODIŠNJE (FOTO)

Marko Đurić
Printscreen/Youtube

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uprkos zvaničnoj politici Vlade Srbije o uštedama u javnom sektoru, sklopila je ugovor sa marketinškom agencijom "Blumen group" u iznosu od 948.000 dinara za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama".

 

U dodatnom pojašnjenju koje je Komisija za javne nabavke Kancelarije za KiM uputila 19. jula tekuće godine, od potencijalnih ponuđača je zatraženo da pojasne da li pod stavkom “standardizacija nastupa na društvenim mrežama” podrazumevaju i profile direktora Marka Đurića na društvenim mrežama, kao i zvanične profile Kancelarije.

Na pitanje Danasa da li je neko ko se u Kancelariji za KiM bavi odnosima sa javnošću mogao da vodi profile na društvenim mrežama, umesto da se za tako nešto plaća skoro milion dinara privatnoj agenciji, nismo dobili odgovor.

Takođe, Kancelarija je odbila da odgovori na pitanje da li je postojala mogućnost da direktor Marko Đurić sam piše tvitove na svom profilu, umesto da to u njegovo ime radi privatna marketinška agencija.

Direktorka Blumen grupe Nataša Pavlović Bujas, istakla je za Danas da su i sami, kao firma koja već 27 godina puni budžet Republike Srbije, zainteresovani da svi procesi budu transparentni i da poslove realizuju profesionalci – kvalitetno, savesno i odgovorno. Ona je za objasnila da je na poslu koji su sklopili sa Kancelarijom za KiM za sada angažovano četvoro ljudi, te da za “standardizaciju nastupa” Kancelarije na društvenim mrežama mesečno dobijaju 65.833,33 dinara, što na godišnjem nivou iznosi 790.000 dinara neto.

 
– Proces javne nabavke Kancelarija za Kosovo i Metohiju je sprovela tokom jula i avgusta ove godine, te sa nama zaključila ugovor kao ponuđačem koji je ispunio sve uslove uključujući i najnižu ponuđenu cenu – kazala je Pavlović Bujas.

Veselinović: Bahatost i bezobrazluk

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović, poručio je da bahatost i bezobrazluk Kancelarije za KiM, u vreme kada se uštede u javnom sektoru ostvaruju preko leđa zaposlenih, predstavlja skandal nad skandalima. Prema njegovim rečima, to je dokaz da su priče vlasti o uštedama u javnom sektoru obične laži i obmane.

– Marko Đurić je jedna totalno nebitna politička figura u Srbiji koja loše obavlja svoj posao. Rezultat njegovog mandata je koalicija sa Ramušom Haradinajem. To što je izdvojio 50 prosečnih plata da privatna agencija vodi naloge na društvenim mrežama, što je mogao da radi bilo koji službenik Kancelarije, je skandal koji je teško opisati rečima – naglasio je Veselinović.