Domaći mediji pišu: Hrvatima je neko PLATIO 10.000 EVRA da naprave haos na derbiju

156. veciti derbi
BETA

Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči.

 

To piše današnji “Blic” i navodi da je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema navodima “Blica”, Hrvati – Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

Današnje “Novosti” navode da je u organizaciji izazivanja tuče na 156. večitom derbiju učestvovalo najmanje 100 ljudi i da su u organizaciju nereda bile uključene i pojedine strane službe, čiji su operativci u poslednje vreme značajno povećali prisustvo u našoj zemlji.

Izvor “Blica” iz MUP-a nije želeo da otkrije ime lica koje je Hrvatima platilo, kako ne bi uticao na istragu.

Firić je teško povređen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA. Zadobio je ubodnu ranu nožem u predelu leđa, a ima i hematom na mozgu. Firić je prema dostupnim podacima do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja.

Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je pre tri godine sa bratom Sandrom Firićem i nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara,Franu Žuvelu, navodi list. 

Prema dostupnim podacima, u tuči je učestvovalo najmanje šest Hrvata, među kojima i bokser Damir Tovarović, nekadašnji državni prvak Hrvatske u borilačkim sportovima