Zvuci AMERIKANE u srcu prestonice: Ana Ćurčin i Stray Dogg priredili MAGIČNO VEČE BEOGRAĐANIMA

Ana Ćurčin
print screen

Sinoć je od 20 časova u Sava centru održala koncert Ana Ćurčin i Stray Dogg bend. Publika je uživala!

Ana Ćurčin ne rođena u Bagdadu, a odrasla je u Moskvi. Poslednjih godina živi i radi u Beogradu, a aktivno nastupa po Beogradu, Srbiji i regionu od 2012. godine.

“Amerikana” kako nazivaju muziku koju ona izvodi za nekoga je i više od žanra. Mnogi je smatraju izrazom težnje metafizičkom slobodom za kojom tragaju u Americi.

 

Anina muzika je ipak tiha i melodična, rimtmična, plovi između indie-roka i folka, usvaja džez i bluz, kao i zvuke Latinske Amerike, pre svega Brazila. Ana u svojim pesmama govori o potrazi za slobodom, o neuklopljensti i potrebi da negde pripada, ljubavi…

Taj njen umirujući, melodičan i ipak ritmičan svet donela je sinoć u Sava centar. Kantautorka je publiku uvela u svoj svet kroz divan glas i melodičnost i ritmičnost muzike, koja se sa američkog kontinenta nekako prenela i na ceo svet, a sinoć i u Beograd.

Pored Ane, nastupila je i alternativni grupa Stray Dogg koji sa njom sarađuju, a koji takođe svoje numere pišu pod uticajem folka, bluza i ličnosti iz džez muzike kao što je Lester Jang.