DONETA ODLUKA: Evo šta se dešava sa punktom za vakcinaciju na SAJMU

Na ovom punktu radilo je više stotina lekara i medicinskih sestara koje je koordinirao direktor Doma zdravlja Savski venac dr Zoran Bekić

Beoinfo

Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja Srbije danas zatvaraju punk za vakcinaciju na Beogradskom sajmu izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

– Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu radio je skoro 15 meseci pošto je otvoren 19. januara 2021. godine. To je bio najveći punkt u Srbiji jer ovde dato 568.615 doza vakcina –  rekao je Vesić.

On je precizirao da je “broj prvih vakcinacija 242.047 doza, broj revakcinacija iznosio je 225.87 doza a broj trećih, buster, doza bio je 99 352“.

Na ovom punktu radilo je više stotina lekara i medicinskih sestara koje je koordinirao direktor Doma zdravlja Savski venac dr Zoran Bekić.

– Svima njima Beograđanke i Beograđani duguju veliku zahvalnost za posao koji su uradili na zaštiti zdravlja svih nas – rekao je Vesić.

Dodao je da ”veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima na Beogradskom sajmu kao i stotinama volonera koji su radili dan i noć”.

– Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu omogućio nam je da sprovedemo masovnu vakcinaciju u kritičnim trenucima kada je trebalo da zaštitimo zdravlje naših građana. Bez ovog punkta masovna vakcinacija u Srbiji nije bila moguća. Zato njegovo zatvaranje ima više nego simboličan značaj – rekao je Vesić.