Na vanrednim sednicama razmatrala se trenutna političko-bezbednosna situacija, a ostavke su do sada podneli gradončelenik Kosovske Mitrovice Goran Rakić, predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović.

Opština Loposavić je usvojila deklaraciju o prekidu svih institucionalnih odnosa sa privremenim institucijama u Prištini, javlja izveštač RTS-a.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić potvrdio je ranije da će svi gradonačelnici četiri srpske opštine podneti ostavke, o čemu su ga oni i obavestili.

– Ni skupštine opština, ni bilo koji drugi organi, neće funkcionisati sve do povlačenja diskriminatorskih mera i prestanka kršenja ljudskih prava – rekao je ranije Đurić za televiziju Hepi.

Više detalja biće poznato posle vanrednih sednica skupština opština.

Kako javlja Rts, sud u Kosovskoj Mitrovici, sa sudskim jedinicama u Zubinom Potoku i Leposavću, i sve sudije i radnici tih sudova prestali su sa radom danas u 9 sati, solidarišući se sa građanima i protestima koji su organizovani zbog mera Prištine i kršenja ljudskih prava Srba na KiM.

U podne će u Kosovskoj Mitrovici biti održan miran protest.loading...