DONETA PRESUDA MALČANSKOM BERBERINU: Evo šta su roditelji žrtve rekli nakon izricanja

Nakon što je osuđen na doživotnu robiju, oglasili su se roditelji devojčice koju je Ninoslav Jovanović oteo u decembru 2019. godine

MUP

Viši sud u Nišu, danas je doneo istorijsku presudu u Srbiji, osudivši Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanskog berberina na doživotnu kaznu zatvora, zbog izvršavanja više krivičnih dela, a poslednje koje je izvršio bio je otmica maloletne Monike K.

Nakon presude, izjavu su dali majka i otac devojčice koju je Ninoslav Jovanović oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu u 7.25 časova, presrevši je na putu do škole.

Danas smo presrećni jer smo završili jedan deo, tačnije sve. Napokon smo olakšali svoje duše, ali je olakšano i svakom detetu koje se našlo u sličnoj situaciji kao naša Monika. Hvala sudu, hvala policiji koji su bili sve vreme sa nama – rekla je majka Aleksandra K. i dodala da je “Malčanski berberin” dobio ono što je zasužio zbog svojih zlodela.

Nadala sam se da će dobiti doživotnu presudu, ali je postojao i strah da li će ta odluka biti doneta u pravo vreme, nisam bila sigurna. Napokon, sve s završilo. Monika očekuje da joj ovo saopštim jer je i ona ovo čekala, da dobije Ninoslav ono što je zaslužio – napomenula je majka.

Njegova presuda je minimalna za razliku do onoga što je ona doživela i sa čime će se boriti do kraja života. Imamo borbu sa time kako će se osećati, ali idemo dalje. Prvo što sam pomislia nakon presude bilo je “Hvala Bogu”. Kukavički čin je to što nije bio prisutan tokom ove presude, pokazao je da nije čovek – istakla je majka devojčice.

Sve vreme sam imao poverenje u sud i ovo je najmerodavnija presuda za njega, da se nekom drugom detetu ne bi desilo ono što se desilo mojoj ćerki – istakao je nakon izlaska iz suda otac maloletne devojčice Robert K.

Podsetimo, istraga protiv Jovanovića pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora. Suđenje Jovanoviću odvijalo se iza zatvorenih vrata zbog zaštite interesa oštećene devojčice. Iz istog razloga zvanično nije saopštena ni kvalifikacija krivičnog dela.

Na jednom suđenja Jovanović je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje.

Psihijatrijskim veštačenjem je bilo utvrđeno da nije duševno oboleo ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Ocena neuropsihijatra veštaka na suđenju 2006.godine bila je nedvosmislena: postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.