DOSTA MU DA GA STALNO SUSPENDUJU: Tramp pravi sopstvenu platformu gde će moći da PIŠE ŠTA POŽELI

Više ne želi da bude zavisan od dominantnih društvenih mreža

Pixabay

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp, zbog zabrana na društvenim mrežama sa kojima se suočava, planira da oformi sopstvenu platformu preko koje će deliti svoje stavove sa ostatkom sveta.

Bivši savetnik Trampove administracije Džejson Miler, otkrio je za “Fox News Mediabuzz”, da će se Tramp vratiti na društvene mreže verovatno za dva ili tri meseca sa „sopstvenom platformom“. Miler smatra da će Trampova platforma privući desetine miliona novih korisnika i potpuno redefinisati igru.

Trampova odluka da izgradi sopstveni servis signalizira da više ne želi da bude zavisan od dominantnih društvenih mreža.

Sa desetinama miliona sledbenika, Tramp je bio jedan od najdominantnijih ljudi na društvenim mrežama pre zabrana nakon pobune 6. januara u američkom Kapitolu. Od tada je njegov uticaj ozbiljno umanjen i uglavnom ograničen na izjave e-poštom i televizijske intervjue koji nisu dominirali vestima kao nekada njegovi tvitovi.

YouTube i Facebook su suspendovali Trampove naloge, ali su ostavili otvorenu mogućnost da se vrati njihovim uslugama. Izvršna direktorka YouTube-a Susan Wojcicki rekla je da će Tramp ostati suspendovan sve dok kompanija ne utvrdi da se rizik od nasilja smanjio.

Tokom četiri godine na položaju predsednika, Tramp je koristio Twitter kako bi zaobišao zvanične kanale i tradicionalne medije, te na taj način plasirao mnogo provokativnih postova. Twitter je u startu počeo da zamagljuje Trampove objave koji sadrže informacije o izborima i koronavirusu oznakom upozorenja, da bi mu na kraju nalog bio suspendovan. Glavni finansijski direktor Twittera Ned Segal, rekao je prošlog meseca da će Trampova zabrana ostati na snazi, čak i ako se ponovo kandiduje za istu funkciju.

Tokom svog mandata na mestu predsednika, Tramp je imao sporne odnose sa gigantima društvenih medija, žaleći se da oni pokazuju pristrasnost i favorizuju njegove protivnike.