“DOSTOJANSTVEN I HRABAR DO KRAJA”: Sahranjen Marinko Madžgalj

Marinko Madžgalj
Beta

Poslednji oproštaj od glumca Marinka Madžgalja upriličen je na Bežanijskom groblju Beogradu. Sahrani su prisustvovale brojne kolege, porodica i prijatelji preminulog glumca, a na kraju se prisutnima obratio i Marinkov drug iz detinjstva.

 

Opelo na Novom bežanijskom groblju počelo je u 14 i 30. Pored Marinkove porodice, sahrani su prisustvovale i mnoge poznate ličnosti, a na groblje je došlo nekoliko stotina ljudi.

 
Opelo je počelo sa dvadesetak minuta zakašnjenja, kako bi se sačekalo da svi stignu.

Marinkovi najbliži pre početka opela primali su saučešća u kapeli na Bežanijskom groblju.

Od glumaca tu su bili Sloboda Mićalović, Jelisaveta Orašanin, Svetozar Cvetković, Milan Kalinić, Ognjen i Danijela Amidžić, Mirka Vasiljević, Gordan Kičić, Jelena Gavrilović, Mima Karadžić, Tamara Dragičević, Nikola Kojo, Aleksandar Srećković Kubura…Među poznatim licima na sahrani su se našli i Petar Strugar, Ana Štajdohar i Nikola Demonja, Olga Odanović, Ognjen Kajganić, Marko Kon, pevači Nigor i Tijana Dapčević, kao i frontmen Nevernih beba, Milan Đurđević.

Nakon opela krenula je povorka, a orkestar je svirao pesmu “Jedan dan života”, Miše Kovača. Sve vreme dok je povorka tiho koračala čula se muzika pesama “Što se bore misli moje”, “Mama Huanita”, “Jutros mi je ruža procvetala” i drugih.

Kovčeg su, između ostalih, nosili Aleksandar Srećković Kubura i Andrija Milošević.

Krst i Madžgaljevu fotografiju nosili su njegovi bliski prijatelji.

Blizak prijatelj pokojnog Madžgalja obratio se prisutnima.

“Ljude si fascinirao lakoćom, a iznad svega stajao je tvoj veliki rad, rad na sebi. Uvek dostojanstven i hrabar, bio si takav do kraja života i kad je bilo najteže, ti si bodrio nas. Biti najveći i kada je najteže, to mogu samo veliki”, rekao je nad humkom njegov drug iz detinjstva Lazar Đurović.

U ime porodice prisutnima se kratko obratio i Madžgaljev rođak koji se zdušno zahvalio svima koji su došli na sahranu i rekao da bi trebao da kaže nešto u ime porodice ali da mu nedostaju reči i da nema snage.

Danas u 11 časova, održana je komemoracija za Marinka Madžgalja u Ateljeu 212, gde se okupio veliki broj glumaca. Madžgalj je bio član ansambla Ateljea 212 poslednjih šest godina. Komemoracija je završena uz taktove pesme “Svadbarskim sokakom”, koju je Marinko svojevremeno otpevao.