BRAVO ČUBURCI! Komšije i prijatelji na predivan način obeležili ZGRADU U KOJOJ JE ŽIVEO DRAGAN NIKOLIĆ (FOTO)

Dragan Nikolić
Dnevno.rs/Kolaž

Čekajući da se nadležni sete da se na adekvatan način oduže Draganu Nikoliću njegove komšije i prijatelji pronašli su svoj način da obeleže mesto na kome je živela ova legenda Beograda.

 

Prošlo je više od godinu dana otkako je Dragan Nikolić zauvek napustio Beograd i milione obožavatelja koji će se zauvek sećati njegovih uloga i rečenica koje je izgovarao igrajući u pozorištima, na fimskom platnu i televizijskom programu.

Međutim, neviđeni glumački dar i šarm koji ga je vinuo među najveće legende srpske prestonice, čine da sećanje na legendarnog Dragana Nikolića nikada ne izbledi.

Oni koji su imali sreću da se sa Gagom druže često ističu da su uživali u svakom trenutku provedenom sa njim. Među ovim “odabranicima” su svakako glumčeve kolege, prijatelji, ali i komšije. Upravo ovi poslednji prvi su se setili da uspomenu na Dragana ovekoveče spomen pločom na kojoj se, pored Gagine slike, nalazi i emotivna pesma:

 

U potpisu saznajemo da je autor pesme glumčev prijatelj Dušan Stojanović, a spomen ploča prolaznicima otkriva razlog zbog kojeg će inače sasvim obična zgrada na Vračaru zauvek ostati upamćena u istoriji Beograda:

“Ovde je živeo DRAGOSLAV GAGA NIKOLIĆ, glumčina” 

 

U trenutku kada je spomen-ploča osvanula na adresi gde je Gaga Nikolić proveo dobar deo svog života zajedno sa suprugom Milenom Dravić, pesma gospodina Stojanovića je bila usamljena. Međutim, ubrzo se na ulaznim vratima zgrade našla još jedna pesma, a njene stihove je potpisala Ljiljana Đuić:

 

Svaka čast na inicijativi!