DRAGAN ŠORMAZ O BUDUĆOJ VLASTI: “SNS ima većinu i bez SPS! Dačić kao premijer je stvar koja se jednom dogodila”

Predsednik Evroatlantskog saveta Srbije i član SNS-a Dragan Šormaz je na K1 televiziji u „Uranku“ izjavio da SNS-u nisu potrebni socijalisti kako bi formirali vlast u Srbiji i u Beogradu, kao i da se on lično protivi toj koaliciji i da opozicija nema politički program.

Printscreen

– Mi i bez socijalista imamo većinu sa tradicionalnim partnerima kao što je Savez vojvođanskih Mađara, a vrlo lako možemo da napravimo dogovor i sa Strankom pravde i pomirenja. Ja sam imao prijateljske odnose s pokojnim kolegom poslanikom Zukorlićem, a sada imam bliske odnose s njegovim sinom, tako da imamo većinu i bez SPS-a – izjavio je Šormaz za K1 televiziju.

– Nisam u rukovodstvu partije pa ne odlučujem, ali moj stav je jasan odavno, sve vreme sam protiv koalicije sa SPS-om. Ivica Dačić kao premijer je sitaucija koja se jednom dogodila 2012. godine, a nije dugo ni trajala, imali smo vanredne izbore nakon godinu dana.

Šormaz smatra da SNS može i u Beogradu da napravi koaliciju sa nekom drugom strankom.

– Ima i drugih koji su ušli u Skupštinu grada Beograda, razumeo sam predsednika Vučića da je on za nove izbore, ali i do tada mora da se napravi skupštinska većina – kazao je Šormaz u „Uranku“.

– Opozicija je tokom kampanje bučna, ali kada dođe vreme formiranja onda su bučno tihi. Njihov problem je što nemju ideologiju, što su nepismeni i što nemaju politički program. Građani koji su glasali za njih su glasali protiv Vučića i SNS-a, ali nisu glasali za njih. Kada neko vidi Vuka Jeremića ili Boška Obradovića pojedinačno zna da ne mogu da dobace u Beogradu, a kamoli da pobede. Obradović ne bi prešao cenzus ni na republičkim izborima da mu u poslednjem trenutku nije ušao u kampanju dr Branimir Nestorović – ispričao je Šormaz za K1.

On navodi da tvrdnja da bi bilo drugog kruga predsednički izbora da SPS nije podržao kandidaturu Vučića nije tačna.

– Ne mogu da izgovorim stvari koje znam iz ličnog razgovora sa Dačićem, ali ne verujem da je njegova podrška dala toliki dorpinos da je zahvaljući tome predsednik Vučić pobedio u prvom krugu. Moja procena je da je 90% ljudi iz stranaka nacionalnih manjina glasalo za Vučića jer nisu imali za koga drugog – zaključio je Dragan Šormaz za K1 televiziju u „Uranku“.