Drama na auto-putu kod Mladenovca: POGINUO BRAČNI PAR, PETORO LJUDI POVREĐENO

Hronika
Dnevno.rs

Slobodan i Leposava Jeremić stradali, a pet osoba povređeno u sudaru pet automobila kod izlaza sa auto-puta u Malom Požarevcu

 

Slobodan Jeremić (75) i njegova supruga Leposava (73) poginuli su, a pet osoba povređeno je u lančanom sudaru kod izlaza sa auto-puta u Malom Požarevcu ka Mladenovcu.

U udesu je učestvovalo pet automobila, a tačan uzrok nesreće nije poznat. Nesreća se dogodila juče oko 11 časova.

Vatrogasci sekli lim

U smeru ka Mladenovcu kretao se kamion, a za njim je išla kolona automobila. Jedan auto krenuo je u preticanje, a za njim su pošli “ford fijesta”, “fijat punto”, “škoda” i “sitroen”. Međutim, iz suprotnog smera se kretao “folksvagen pasat”, koji je zakačio kamion da bi propustio ova vozila. “Pasat” je počeo nekontrolisano da se okreće po putu, a vozila su se slupala između sebe pokušavajući da ga izbegnu – objašnjava naš izvor.

Nesrećni supružnici nalazili su se u “fordu” sa još jednim putnikom, a auto je od siline udarca odleteo na bankinu.

Slobodan je izleteo iz automobila i upao maltene u dvorište koje se nalazi pored puta, dok je Leposava ostala u kolima. Oboje su odmah preminuli – priča naš sagovornik.

Odletela u jarak

Da bi oslobodili petoro povređenih iz nekoliko automobila, morali su da intervenišu i vatrogasci. Putnici se nalaze na dijagnostici, a zasad je izvesno da će jedna osoba biti hospitalizovana – kaže izvor.

Na mestu nesreće delovi kola bili su razbacani po putu.

– Marija L., koja je upravljala “sitroenom”, ispričala je da je držala odstojanje, ali da se “pasat” odjednom stvorio ispred nje i počeo nekontrolisano da se okreće. Ona je rekla da je pokušala da ga izbegne, ali ju je zakačio, pa je odletela u jarak i ispreturala se – dodaje naš izvor.

Rajko S., vozač kamiona u koji je udario “pasat”, kaže da je u retrovizoru video da se kola okreću.

– Nisam video kako su se druga kola sudarila, odjednom su letela po celom putu – kazao je Rajko S.Kamiondžija spasao putnika

IZVUKAO SAM GA I POLIO VODOM

Muškarca iz “pasata” izvukao je kamiondžija Dalibor Mitić, koji se zatekao na mestu nesreće.

Vozio sam kamion u pravcu Mladenovca kad sam video udes. Izvukao sam čoveka kroz prozor, našao sam flašicu vode i umio ga. Tada je došla Hitna pomoć i prevezla ga u Urgentni centar – rekao je Dalibor Mitić.loading...