Jutros je između Tivta i Kotora buknuo požar širih razmera, a nadležni su naredili hitnu evakuaciju naselja Bigove i Ljuštice.

 

Požari od jutros besne na Jadranu. Pored drame koja se odigrava u Dalmaciji, haos vlada i na crnogorskom primorju. Na području od Grbovca prema Bigovi gori nisko rastinje, a požar se širi prema Plavim horizontima.

Gašenje požara otežava jak vetar, a na Luštici i od Grabovica ka Bigovu u toku je evakuacija jednog dela stanovništva zbog požara koji se naglo razbuktao i munjevitom brzinom se širi zbog jakog vetra.

– Imamo kuću u Bigovu, brat mi je dole, kaže da se požar širi neverovatnom brzinom – kaže za Alo! Marko Đ.

– Veoma je teško stanje na terenu, ogroman požar nošen je jakim severnim vetrom, selo Bigovo je ugroženo pa smo naredili delimičnu evakuaciju. Borimo se i nadamo se da ćemo brzo ugasiti požar –  rekao je za portal CDM komandir Službe spasavanja Kotor, Maksim Mandić.

Aktivirao se ponovo i požar kod Rosa.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, kaže da se požar širi munjevitom brzinom.

– Situacija je alarmantna nemamo pomoći iz vazduha zbog jakog vetra, koji svaki čas okreće pravac. Svi smo na terenu, svo ljudstvo, oprema, tehnika. Samo su ostale nužne snage da eventualno brane grad. Dramatična je situacija i alarmantna. Zato molim sve subjekte, koji mogu bilo kako da pomognu neka izađu na teren – rekao je Barbić.loading...