DRAMA NA NEBU: Avion sa 200 putnika padao skoro četiri kilometara

avion
print screen/you tube.com/Anna Ledovskikh

Avionu Singapur erlajnsa sa 182 putnika i 12 članova posade su se tokom leta uglasila oba motora pa je počelo njegovo dramatično poniranje.

 

Kako se navodi, avion se u prošlu subotu na letu iz Singapura za Šangaj suočio se s velikim problemima u trenutku kada se nalazio 260 kilometara jugoistočno od Hong Konga na visini od 39.000 stopa.

Erbasu A330-300 su se, iz zasad nejasnih razloga, doduše u lošim vremenskim uslovima, ugasila oba motora, pa je počelo njegovo dramatično poniranje, prenosi “Jutarnji”, pozivajući se na stranicu specijalizovanu za avioincidente.

Iskusni piloti su odmah počeli s uobičajenim procedurama u ovakvim situacijama, navodi hrvatski portal pa su, zahvaljujući istreniranosti i smirenosti, uspeli da osposobe letelicu kada se spustila na 26.000 stopa.

Prema tome, avion je “padao” 13.000 stopa ili oko četiri kilometra, ali se nakon svega popeo na 31.200 stopa i za oko sat i po vremena sleteo u Šangaj bez većih problema. 

Odmah po sletanju obavljen je detaljan pregled Erbasa, ali nikakve anomalije nisu uočene. O celom slučaju pokrenuta je istraga.

U toku dana, oglasili su se i iz aviokompanije “Singapur erlajns”, navodeći da istražuju kako je jedan od njihovih aviona tokom vikenda izgubio snagu u oba svoja motora.

Zbog loših vremenskih prilika, 3,5 sati nakon poletanja, avion je izgubio snagu u oba svoja motora, koja je obnovljena, pošto su piloti pokrenuli proceduru za normalizaciju, navodi se u saopštenju.

Povređenih nije bilo.loading...