DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Izvršitelji i policija ISELJAVAJU PENZIONISANOG PUKOVNIKA, on pokušao da se ubije PRED SVIMA (VIDEO)

U Beogradu je u toku iseljavanje penzionisanog pukovnika iz stana na Novom Beogradu.

Printscreen Facebook/Združena akcija Krov nad glavom

Tokom iseljavanja došlo je do incidenta kada je penzionisani pukovnik pokušao da se ubije, pokušavši da se obesi o omču koju je okačio na terasi.

Na snimku na društvenim mrežama vidi se kordon policije na ulazu u samu zgradu. Nije poznato šta se dešava u zgradi, ali je poznato da pukovnik odbijao da napusti stan.

Nešto posle 16h on je napustio stan u pratnji lekara i policije, a odvezen je ambulantnim kolima.

Mediji su preneli da je u pitanju penzionisani pukovnik Gojko Lalović koji, prema saopštenju Ministarstva odbrane bespravno koristi dva stana u Beogradu.

– Penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi dva stana u Beogradu koji su vlasništvo Ministarstva odbrane, i to: garsonjeru u Pohorskoj ulici i troiposoban stan u Vespučijevoj ulici. Svi postupci koje je imenovani vodio su pravnosnažno okončani, i on nije u sporu sa Ministarstvom odbrane već sa nadležnim sudom koji je doneo presudu. Na osnovu te presude u obavezi je da navedene stanove vrati Ministarstvu odbrane, što uporno odbija i dalje ih bespravno koristi. Bespravnim korišćenjem oba stana Ministarstvu odbrane je učinjena šteta, zbog čega su nadležne službe protiv imenovanog pokrenule postupak za nadoknadu štete – saopštili su ranije iz ovog ministarstva.

Kako je tada obrazloženo, Lalović je garsonjeru u Pohorskoj ulici u Beogradu dobio na privremeno korišćenje 15.11.2000. godine, u vreme kada je bio na dužnosti zamenika predsednika Više stambene komisije.

– Gospodin Lalović je 13.03.2002. godine lično podneo zahtev da se rešenje o dodeli te garsonjere poništi, što je i učinjeno 10.04.2002. godine, ali je i pored toga i dalje bespravno koristi. Rešenje za triposoban stan u Vespučijevoj ulici u Beogradu doneto je 14.10.2005. godine kada je obavljao dužnost načelnika prvog odseka odeljenja za stambene poslove. Naime, na osnovu ličnog zahteva i pisane izjave Gojka Lalovića da želi da učestvuje sopstvenim sredstvima u iznosu od 58 odsto od vrednosti pripadajućeg stana, dodeljen mu je stan u zakup u naselju Bežanijska kosa, u ulici Vespučijeva, površine 93,29 metara kvadratnih. Izjava o sopstvenom učešću od 58 procenata od vrednosti stana direktno mu je omogućila značajno pomeranje na rang listi i dovela ga u poziciju da mu se dodeli troiposoban stan – piše u saopštenju MO.

Međutim…

– Uslov za uvođenje u posed dodeljenog stana bila je upravo uplata 58 posto vrednosti stana, što imenovani nije učinio. S obzirom na to da nije uspunio obaveze iz Ugovora o regulisanju prava i obaveza u rešavanju stambenog pitanja učešćem ličnim sredstvima, navedeno rešenje o dodeli tropiosobnog stana Stambena komisija je oglasila ništavnim još 12. novembra 2008. godine. Uprkos tome, Lalović se bespravno i samoinicijativno uselio u predmetni stan. Postupak po ovom predmetu je pravosnažno okončan pred nadležnim sudom i doneto je rešenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu broj 2II 2013/18 od 1. oktobra 2018. godine protiv izvršnog dužnika Gojka Lalovića radi predaje nepokretnosti stana u ulici Vespučijeva, praznog od lica i stvari izvršnom poveriocu Ministarstvu odbrane – VGC “Beograd” – zaključuju iz Ministarstva odbrane.