DRAMA NA SAVSKOM VENCU: Zbog BIZARNOG RAZLOGA napao radnike “Gradske čistoće”

Komunalni radnik M. M. je zadobio ogrebotinu čela, a vozač Ð. A. povredu glave i prevezen je kolima hitne pomoći u Urgentni centar Srbije na dalju opservaciju.

Gradska čistoća
Dnevno.rs/Petar Marković

Nepoznati muškarac je danas oko 11 sati, na GO Savski venac u ulici Vojvode Mišića, sekirom napao vozača i komunalnog radnika JKP “Gradska čistoća”.

Kako je saopštilo ovo preduzeće, njihova ekipa je na poziv građana došla da ukloni šut iz ulice Vojvode Mišića.

U uskom prolazu kod broja 23, kamion “Gradske čistoće” se susreo sa automobilom kojim je upravljao nepoznati muškarac.

On je revoltiran molbom vozača da sačeka dok kamion prođe, komunalnim radnicima najpre uputio pregršt psovki i uvreda na nacionalnoj osnovi.

Iako su ga radnici zamolili da se smiri, napadač je nastavio sa verbalnim napadima, da bi u jednom trenutku iz automobila izvadio sekiru i nasrnuo na vozača i komunalnog radnika.

Komunalni radnik M.M. je zadobio ogrebotinu čela, a vozač Ð.A. povredu glave i prevezen je kolima hitne pomoći u Urgentni centar Srbije na dalju opservaciju.

Radnici iako vidno potreseni, nisu životno ugroženi.

O napadu je obaveštena policija koja je odmah izašla na lice mesta i obavila uviđaj, saopštilo je JKP “Gradska čistoća”.

– Verbalni i fizički napadi na zaposlene JKP ”Gradska čistoća” su nedopustivi. Svaka šteta može da se nadoknadi, ali stres, vređanja i telesne povrede koje naši zaposleni doživljavaju ostavljaju trajne posledice. Ogorčen sam zbog iskazane brutalnosti prema našim radnicima koji časno i predano rade svoj posao, a za dobrobit svih sugrađana – izjavio je direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić.

On je dodao da je preduzeće u obavezi da zaštiti zaposlene, kao i da nasilje nikada neće tolerisati.

Popadić kaže da je siguran da će policija brzo i efikasno uraditi svoj posao i napadača privesti pravdi.