Drama na VMA: Pacijent sa dijalize napao bolničko osoblje

M.J. (70) pacijent na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu juče je napao dvojicu medicinskih tehničara. Napadnuto medicinsko osoblje oseća se dobro i ima lakše telesne povrede.

Bolnica
timsamoff / Source / CC BY-ND

Poseban presedan je to što se napad desio u trenutku kada je osoblje prišlo da pomogne pacijentu koji je bio na dijalizi, saznaje “Nova”.

Prema svedočenju našeg sagovornika, iz čista mira pacijent je šutnuo tehničara, a telefonom udario tehničarku.

– Ovo nije prvi ovakav incident i napad na osoblje. Problem je u tome što se sada svi osečaju nesigurno, ne možemo za svakog zaposlenog da omogućimo obezbeđenje – ističe izvor “Nova”.

On dodaje i da, posebnu nesigurnost uliva to što nije reč o psihijatrijskom pacijentu, pa niko nije eočekivao da će doći do takvog napada.

Prema dosadašnjim saznanjima, pacijent je bio na Klinci za nefrologiju, a krivična prijava će mu biti pisana nakon izlaska iz bolnice.

– M.J. je ,najverovatnije, mobilnim telefonom prvo je lakše povredio medicinskog tehničara A.B. (32), a zatim i njegovog kolegu A.K. (48) koji je zadobio prelom nosa – navodi izvor.

Dalja istraga će utvrditi motiv napada. O napadu obaveštena policija i nadležno tužilaštvo. Najavljeno je da će se povodom incidenta oglasiti i Ministarstvo odbrane, u okviru kojeg funkcioniše VMA.