DRAMA NA VRAČARU: Urušila se zgrada, u toku je evakuacija stanara

U Vidovdanskoj ulici 2 A na Vračaru urušila se zgrada. Svi stanari su evakuisani i niko nije povređen.

screenshot/youtube.com/rts

Zgrada sa sedam stanova i desetak stanara u Vidovdanskoj ulici urušila se oko 11 sati. Svi su evakuisani i  na bezbednom čekaju dolazak građevinske inspekcije, prenosi “RTS”.

Stanari veruju da se zgrada urušila zbog radova na gradilištu u blizini, gde se već oko mesec dana kopa temelj za stambeni objekat.  

Stanari sa kojima je RTS kontaktirao kažu da već duže vreme upozoravaju na opasnost od urušavanja zgrade jer je prethodnih dana dolazilo do pucanja pločica i zidova.

Kako nam je rečeno, zgrada nije potpuno srušena, već deo stana u prizemlju, ali iz bezbednosnih razloga svi stanari koji su se zatekli u stanovima su evakuisani.

U MUP-u je potvrđeno da su svi stanari na bezbednom i da su evakuisani, kao i da nema povređenih, prenosi RTS.

Evakuisani stanari biće smešteni u hotel 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da će za četiri od šest porodica koje stanuju u toj zgradi biti obezbeđen smeštaj u nekom od beogradskih hotela.

Vesić je novinarima rekao da je Inspekcija zabranila korišćenje te zgrade, a da će smeštaj za stanare obezbediti opština Vračar i Centar za socijalni rad.

Građevinska inspekcija će utvrditi ko je odgovoran za urušavanje zgrade, kazao je Vesić i dodao da je uzrok urušavanju to što su, kako kaže, kopali jamu.

– Očigledno investitor koji je počeo da gradi zgradu pored urušene nije dobro uradio zaštitu, odnosno nije imao dobar projekat statike- dodao je Vesić.