DRAMA SA SREĆNIM ZAVRŠETKOM: Pas spasio planinara od smrzavanja (FOTO)

Verni pas Nort skliznuo je niz padinu na Velebitu sa mladim planinarem, koji se tom prilikom povredio. Nort ga je svojim telom grejao 13 sati, dok nisu stigli spasioci, objavila je hrvatska Gorska služba spasavanja.

Foto: Pixabay.com

Akcija spasavanja planinara je trajala gotovo devet sati, jer su se mladi planinar i pas Nort nalazili na izuzetno nepristupačnom terenu. U akciji je učestvovalo 27 spasilaca.

Gorska služba spasavanja je saopštila da su planinara predali timu hitne medicinske pomoći.

Objavu na Tviteru spasioci su posvetili odanosti Norta, koji je sve vreme bio uz svog prijatelja, ističući da prijateljstvo i ljubav između čoveka i psa ne poznaju granice.

– Spletom nesretnih okolnosti juče posle podne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u srećnim i teškim trenucima, takav je život. Nort je prošao bez povreda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće. Sklupčao se uz njega i grejao ga svojim telom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spasilaca, bio je jedan od nas čuvajući svog čoveka 13 sati. Iz ovog primera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima – napisali su iz HGSS-a.