Trinaestoro dece iz Srbije od nedelje uveče je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru. Avion koji je treba da ih vrate poleteli su iz Beograda oko 20.30.

 

Deci carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva, potvrđeno je Tanjugu u Ambasadi Srbije u Nikoziji. Danas bi trebalo da se vrate u Srbiju, izjavio je sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Vođa puta i direktor KUD “Izvor” Dejan Tošić rekao je u 22.45 treba da dođu dva aviona po njih.

Treba da dođu dva aviona po nas, s tim što ne možemo svi da stanemo u njih, pa će nas troje da ostane i vratićemo se 19. aprila – dodao je on.

Za B92.net na aerodromu “Nikola Tesla” potvrđeno je da su dva aviona poletela za Kipar oko 20.30. Prema nezvaničnim informacijama deca bi trebalo da budu u Beogradu oko pola dva posle ponoći.

Deca iz KUD “Izvor”, koja su zadržana na aerodromu u Larnaki, trebalo bi danas da se vrate u Srbiju, izjavio je sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Čine se napori da se u toku dana deca vrate u zemlju tako da je i ‘Er Pink’ ponudio svoju pomoć i ponudio da organizuje avion kojim bi se deca vratila – rekao je Odalović za Tanjug.

On kaže i da je sa decom otpravnik poslova naše ambasade na Kipru Dragan Zurovac na aerodromu u Larnaki i biće sa njima dok ne dođe avion.

U toku je dogovor oko dobijanja termina u kojem će let moći da se realizuje, a naš otpravnik poslova je dobio instrukcije da bude sa decom, da im se nađe za sve što zatreba – rekao je Odalović.